Vårda din bil

Det finns mycket att tänka på när det gäller skötseln av en bil. Nyckeln till en väl fungerande bil är regelbundet underhåll. En bra skötsel av fordon har också fördelen att det har en god inverkan på miljön. Försök att vara noggrann när det kommer till regelbunden service av din bil. Enkla åtgärder så som byte av olja, luftfilter eller tändstift kan räcka en lång väg. Se också till att hålla motorn ren och väl servad. En väl fungerade motor kan minska förbrukningen av bränsle med mellan 5 och 10 procent. Det blir snabbt ganska stora summor med dagens bensinpriser.

Fungerande bromsar – livsviktigt

Säkerheten är alltid a och o när det kommer till bilar, oavsett om det gäller den privata bilen eller en bil som tävlas inom motorsporter. Det finns mycket som påverkar en bils säkerhet men en av de allra viktigaste sakerna är oundvikligen att bromsarna fungerar korrekt. Kör du fort måste du naturligtvis också kunna stanna prickfritt när det väl behövs. Slitna eller dåligt fungerande bromsar är helt oacceptabelt både inom motorsport och på våra vägar. Men att bromsarna fungerar dåligt behöver inte betyda att det krävs ett stort och omfattande ingrepp. Ibland är det så enkelt att bromsbeläggen är utslitna och behöver bytas ut. Nya belägg till alla sorters bilar hittar du enkelt online. På Mekster hittar du alla typer av belägg till din broms och alla andra tillbehör som behövs för att reparera och fräscha upp bilens bromsar.

Åtgärder och förebyggande tips

Om du upplever att din bils bromsar eller någon annan av bilens funktioner inte fungerar som de borde är det dags att vidta åtgärder. Börja med att uppsöka din lokala verkstad för en full service så diagnostiserar de problemen och kommer med förslag på lösningar. Här kan du läsa ett och annat tips om vilken skötsel som är extra viktig för din bil och miljön.

Rostskydd

Något som också är viktigt för att vårda bilen är att tvätta den regelbundet för att undvika rostangrepp både på bilens lack men också se till att spola rent underredet och rostskyddsbehandla detta. Genom att hela tiden regelbundet tvätta och städa din bil så får du ett bättre andrahandsvärde på den samtidigt som du förlänger livstiden på den även om du väljer att behålla bilen i många många år. Här i Sverige så drabbas våra bilar hårt av de otroliga mängder salt som sprids ut på våra vägar under de kallare månaderna. Genom att lackskyddsbehandla sin lack med några års mellanrum skyddar man bilen extra mot saltskador som sedan blir till rost, Bilen blir dessutom lättare att hålla ren däremellan genom att spola av den och polera den lite lätt. En bil som ser välskött ut och är relativt rostfri är också lättare att sälja när den dagen kommer.