Från trehjuling till moped

Många har ett motorintresse redan som barn och det kan ha med att resterande familjen är en som håller på med motorsport av något slag eller så har ett brinnande intresse för just detta. Man får som barn hänga med från tidig ålder och känna av motorljudet som påbörjar ett intresse som varar livet ut.

Det kan börja med en trehjuling som riktigt liten och vidare upp till en större cykel och vid femtonårs ålder skaffa sig en moped. Det är nu som kanske motorintresset tar fart, ett eller två år så tycker man att mopeden går för sakta och man vill skaffa sig en lätt motorcykel för att vid arton köpa sig en större motorcykel.

Det är något med farten och den frihetskänslan som händer när man sätter sig på ett motordrivet fordon på två hjul och ger sig i väg de första gångerna. Det är en stor skillnad från att åka bil och man kan knappt jämföra dessa två fordon.

Det kan också bli så att efter man blivit vuxen och skaffat familj så har man sålt motorcykeln till förmån för en större kombibil och kommer inte åter till motorcykeln när barnen flugit ut och man kan få ge sig ut på vägarna igen. Man kan även bli nostalgisk och skaffa sig en likadan moped som man skaffade sig när man fyllde femton för att minnas tillbaka till ungdomstiden.