Fixa till din motorcykel inför sommaren

Snart är det sommar och det börjar suga i motorcykeltarmen. Då är det dags att du ser över din hoj så att den är körklar och i toppskick. Du kanske behöver fixa till både den och din utrustning innan du ger dig ut på vägarna.

Att tänka på innan motorcykelsäsongen börjar

När du tar ut din hoj efter vinterförvaringen, är det bra att ge motorcykeln lite kärlek. Kolla att tändstift, bromsar och växlar är okej, fyll på olja och smörj upp där det behövs. Glöm inte kolla att alla lysen funkar. Du kan fixa det mesta själv, och du kan införskaffa i stort sett allt på nätet. Klicka här för att hitta det du söker.

Håll batteriet fräscht

Batteriet laddar lätt ur om du inte kört på ett tag. Fördelen är att du kan ta med det hem om du har din motorcykel på förvaring någon annanstans. Förvara gärna batteriet på ett torrt och svalt ställe under vintern, och underhållsladda det minst var tredje månad.

Gå en avrostningskurs

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för att du själv också kan behöva lite uppfräschning i början på säsongen. Det finns kurser i hela landet du kan anmäla dig till, och då får du öva upp dina färdigheter under ett par timmar.