Bilvård inför hösten

Höst och vinter ställer alltid högre krav och press på bilen än andra halvan av året. Har man inte redan gjort sig redo för detta är det dags att komma till skott. Följer man tipsen nedan kommer bilar klara sig till nästa vår utan större problem.

Tvätta bilen ofta

Det kanske är svårt att se varför man skulle börja tvätta bilen mer under hösten och vintern, speciellt på hösten när det ändå kommer att regna en hel del. Men vill man skydda lacken är detta faktiskt ett bra sätt att göra det. Smuts kan ofta innehålla en del frätande ämnen och om de dessutom kapslas in av fukt kan det slita mer på lacken än vad man först skulle tro. Det kan även vara en bra idé att vaxa bilen när den väl är ren och fin, detta hjälper också till att skydda lacken.

Ta hand om rutorna

Man måste alltid se till att hålla rutorna rena, när de blir smutsiga och immiga blir sikten alltid lidande. Till att börja med ska man undersöka vindrutetorkarbladen och se om de behöver bytas ut. Det finns även saker man kan göra för att slippa imman, ett bra tips är att köra kupévärmare samtidigt som rutorna är lite på glänt. Se även till att rengöra insidan på rutorna emellanåt.

Skydda fälgarna

Det är ganska vanligt att folk har kvar sina fina aluminiumfälgar, även under vintern. Det är ju i grunden inget fel med det, men med den ökade mängden smuts, salt och fukt som bilen stöter på är det bra att lägga på ett laget fälgvax för att skydda dem lite mer, se bara till att rengöra dem noga först.

Serva bilen

Kanske ett av de bästa sakerna man kan göra för bilen är att ge den en ordentlig genomgång på en verkstad, detta kan förhoppningsvis hitta eventuella dolda fel eller problem med mer avancerade delar man inte borde vara och skruva i själv.